Väljä ja viihtyisä avokonttori

Kun käännöstoimisto ja tulkkauspalvelujen toimittaja Semantix etsi uusi toimitiloja ratkaisevia tekijöitä oli sijainti ja modernit tilaratkaisut.

Semantix on alallaan Pohjoismaiden suurin. Suomessa yrityksen palveluksessa on noin sata työntekijää ja liikevaihto noin 20 miljoonaa. Viime aikoina henkilökunnan määrä on ollut todella vahvassa kasvussa.

– Suomeen saapuvien pakolaisten määrän kasvu on lisännyt tulkkausten toimeksiantoja todella paljon. Sen lisäksi myös käännösliiketoiminta kasvaa vakaasti, kertoo Semantixin talousjohtaja Mika Molander.

Viihtyisää ja avaraa

Semantixin edelliset toimitilat Vallilassa kävivät ahtaaksi työntekijöiden määrän kasvaessa.

– Uusia tiloja etsittiin ensisijaisesti Vallilasta ja Pasilasta. Paikan lisäksi valinnan kriteereinä oli nykyaikaiset tilaratkaisut ja viihtyisät tilat, Mika Molander kertoo.

Uudet tilat löytyivätkin vain parin korttelin päästä edellisistä. Marraskuussa 2016 Semantixin noin 80 työntekijää muuttivat uusiin, 1 600 neliön tiloihin.

– Kalustuksesta noin puolet tuli vanhasta toimistosta ja puolet ostettiin uusina. Tilakarhut suunnittelivat, miten kalustukset saatiin sovitettua yhteen sekä eri työpisteisiin ja neuvottelutiloihin.

– Muuttofirman oli helppo laittaa kaikki kalusteet suoraan paikalleen ja muutto kävi sujuvasti yhdessä viikonlopussa.

– Nyt meillä on melko väljät työskentelypisteet. Jos henkilöstö kasvaa edelleen, tilaa kyllä riittää. Se on otettu huomioon myös Tilakarhujen suunnitelmassa.

Merellinen avokonttori

Semantixin toimisto on iso avokonttori. Satunnaista kävijää ihmetyttää heti yksi seikka: avokonttoriksi toimistossa on erityisen hiljaista.

– Meidän liiketoiminnassamme on tärkeää, että ääni ei kulkeudu työpisteestä toiseen eikä kaiu, Mika Molander sanoo.

Asia on ratkaistu muun muassa akustisista levyistä tehdyillä sermeillä ja sisustuksen tekstiileillä kuten kokolattiamatoilla. Hyvänä yksityiskohtana on lattiapintojen väritys: tummat alueet on kävelyä varten ja vaaleat työskentelyyn.

Muuten sisustuksen teema on napattu oivaltavasti Semantixin logosta, joka esittää kompassia.

– Kompassihan liittyy vahvasti merenkulkuun ja majakoihin. Majakka on viimeinen asia, jonka näet kotimaastasi ja ensimmäinen, jonka näet määränpäässä. Majakka antaa toivoa, Mika Molander kuvaa.

Semantixin seinillä onkin suuria kuvia majakoista sekä Itämeren rannikon aito merikartta. Neuvottelutilat ovat saaneet nimensä ulkosaaristosta ja niiden oviin on merkattu karttakoordinaatein majakan tarkka sijainti.

KATSO SEMANTIX OY:N TOIMITILAN RATKAISUT.

www.semantix.fi

0 kommenttia

Jätä kommentti

Haluatko osallistua keskusteluun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *