Projektipäällikkö ja tilasuunnittelija tehokas työpari

Mitä enemmän tilasuunnittelussa ja -toteutuksessa on osallisia, sitä hankalampaa ja hitaampaa projektin eteneminen on. Isompi tekijäjoukko ei takaa mitenkään laadukkaampaa tai millään tavalla parempaa lopputulosta. Miksi siis tilamuutoksia koskeviin projekteihin kiinnitetään yleensä liikaa ihmisiä, vaikka se vain lisää kustannuksia?

Laadukkaan lopputuloksen edellytyksiä on riittävän ammattitaitoinen tila- ja kalustussuunnittelija, joka on ymmärtänyt käyttäjien tavoitetilan, sekä muutosprojektiin sitoutunut projektipäällikkö, joka on koko ajan käytettävissä. Isompiin muutosprojekteihin tarvitaan myös pääsuunnittelija (arkkitehti) sekä osaavia sähkö- ja talotekniikan suunnittelijoita. Projektipäällikön on kuitenkin aina hallittava projektin kokonaisuus.

Projektipäällikön ja tilasuunnittelijan yhteistyö on lopputuloksen onnistumisen kannalta kaikkein tärkeintä. Tilasuunnittelijan on ymmärrettävä pääpiirteittäin myös toteutusten menetelmät ja aikataulut. Optimaalista olisi, jos nämä olisivat yksi ja sama henkilö. Näin väärinymmärrysten mahdollisuudet vähenisivät ja kustannuksissa säästyisi. Yleensä tilasuunnittelijalla ei kuitenkaan ole riittävää rakennusalan kokemusta eikä koulutusta.

Tilakarhuissa asia on ratkaistu siten, että tilasuunnittelijat perehtyvät myös projektipäällikön arkeen toimimalla aliprojektipäällikköinä toteutuksissa. Se on tehokasta projektinhoitoa ja mielekästä tilasuunnittelua.

Kai Björn

0 kommenttia

Jätä kommentti

Haluatko osallistua keskusteluun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *