OmaSäästöpankki haluaa erottua myös toimitiloillaan

OmaSäästöpankki avasi joulukuussa 2015 konttorin Lempäälän Ideaparkkiin. Sijainti toteuttaa pankin tunnuslauseen ”lähellä ja läsnä”. Toimitila taas viestittää pankista, joka erottuu muista.

– Konttorin sisustuksessa Tilakarhuissa osattiin ottaa hyvin huomioon OmaSäästöpankin liiketoiminta ja tavoitteet. Haluamme erottautua muista rahoituslaitoksista. Toimimme lähellä asiakasta ja pankin konttorin tulee olla samaan aikaan sekä viihtyisä että tietyllä tavalla arvokas, kuvaa konttorinjohtaja Tuomo Helavirta.

– Pankkitoiminnassa on myös tärkeää, että tilat tarjoavat asiakastapaamisiin täydellisen yksityisyyden.

Sen takaa palveluneuvojien huoneiden lasiset väliseinät, joiden teippaukset on suunniteltu Ideaparkin konttoria varten OmaSäästöpankin graafista ilmettä noudattaen.

Paikallisuus myös sisustuksessa

OmaSäästöpankin vahvuus on paikallisuus. Se näkyy myös Ideaparkin konttorissa.

– Tilakarhuilta tuli hyvä idea laittaa seinille paikallisia rakennuksia esittäviä maalauksia. Tänne tehtiin taulut Vesilahden ja Lempäälän kirkoista sekä Laukon kartanosta.

Kaikki visuaaliset ratkaisut hyväksytettiin myös koko OmaSäästöpankki Oyj:n markkinointiosastolla. Nyt niitä käytetään soveltuvin osin myös muiden konttoreiden sisustuksessa.

Tilakarhut hoiti tilojen sisustussuunnittelun sekä kalustehankinnan. Tuomo Helavirta hoiti itse rakennuttamisen oman verkostonsa avulla. Reilun 80 neliön työmaalla ahersi parhaillaan toistakymmentä miestä.

– Kaikki yhteistyökumppanit olivat alan ammattilaisia ja heihin saattoi luottaa.

Tilakarhut ovat vastanneet myös OmaSäästöpankin Vesilahden konttorin sisustuksesta.

Ei kangistuneita kaavoja

– Konttori rakennettiin tyhjään tilaan, ja alle kahden kuukauden tiukka projekti vedettiin aikataulussa läpi, Helavirta kiittelee.

– Olemme saaneet asiakkailtamme erittäin hyvää palautetta sekä konttorin sijainnista että ilmeestä.

Kun muut pankkiryhmät karsivat verkostoaan, OmaSäästöpankki avaa uusia konttoreita.

– Pankkipalvelun kangistuneet kaavat eivät sovi OmaSäästöpankille. Haluamme olla saatavilla ja palvella asiakaitamme silloin, kun se heille sopii. Meillä on jo nyt pisimmät aukiolot arkisin ja veikkaan, että OmaSäästöpankki avaa ensimmäisenä ovensa myös lauantaisin, Tuomo Helavirta sanoo.

Itsenäinen OmaSäästöpankki palvelee paikallisesti

OmaSäästöpankki Oyj muodostuu Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Hämeen, Satakunnan ja Pohjois-Karjalan alueiden vahvoista ja kannattavista pankeista.

OmaSäästöpankki on Suomen suurin säästöpankki. Sen tase on noin 1,9 miljardia euroa. Eri puolilla Suomea on 45 konttoria, joissa työntekijöitä yhteensä yli 250 ja asiakkaita 125 000.

– Pankit ovat itsenäisiä eivätkä yhteenliittymässä. Näin asioista voidaan päättää paikallisesti siellä, missä asiakkaatkin ovat. Samalla turvataan, että asiakkaiden pääomista jää hyöty niille alueille, joissa ne on tuotettukin, konttorinjohtaja Tuomo Helavirta sanoo.

OmaSäästöpankin strategiana ei ole kasvaa Suomen suurimmaksi, vaan olla omien toimialueiden paras pankkina.

– Olemme tyytyväisten asiakkaiden pankki. Meidän asiakkaamme haluavat hoitaa raha-asiansa järkevästi sekä varautua tulevaisuuteen, Tuomo Helavirta toteaa.

KATSO OMASÄÄSTÖPANKKI OYJ:N TOIMITILAN RATKAISUT.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Haluatko osallistua keskusteluun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *