Nopeus ratkaisi, mutta laadusta ei tingitty

Procountor Oy:n henkilöstö kasvaa vauhdilla, joten uutta toimitilaa tarvittiin nopeasti. Parissa kuukaudessa saatiin kuntoon 460 neliön laajennus nykyisten tilojen alakertaan.

Procountor Oy on johtava kotimainen sähköisen taloushallinnon ohjelmistotalo ja alan edelläkävijä. Yhtiön toimitilat ovat sijainneet Espoon Keilaniemessä vuodesta 2012. Silloin otettiin haltuun 585 neliön tilat toimistokiinteistön kuudennesta kerroksesta ja vuonna 2015 remontoitiin viidennestä kerroksesta 585 neliötä lisää tilaa, joka yhdistettiin yläkerrokseen portailla.

– Tänä keväänä huomasimme jälleen, että tarvitsemme lisää tilaa, kertoo Jasmin Kuittinen, Head of Finance and Administration. Hän vastaa myös yhtiön toimitiloista. Onneksi saman kiinteistön toisesta kerroksesta vapautui 460 neliön tila, joka saataisiin melko nopeasti muutettua Procountorin tarpeiden, toiveiden ja ilmeen mukaiseksi.

– Lähdin etsimään suunnittelutoimistoa verkkosivujen perusteella ja Tilakarhujen hauska nimi kiinnitti huomioni, Jasmin Kuittinen sanoo.

Tehokkaasti toteutukseen

Toukokuussa tehtiin päätös uuden tilan vuokraamisesta ja sen tuli olla käyttökunnossa jo syyskuun alussa. Piti siis ryhtyä nopeasti tuumasta toimeen.

Tilan seinät maalattiin Procountorin brändiväreillä – edellisen vuokralaisen tummansiniset ja kultaiset pinnat saivat poistua. Samoin vaihdettiin kokolattiamatto samanlaiseksi kuin viidennessä kerroksessa.

– Lattiamateriaalilla on yllättävän suuri merkitys. Kuudennessa kerroksessa mattoa ei ole vaihdettu ja koko tilan tunnelma on ihan erilainen, Kuittinen toteaa. Procountorilla toivottiin, että kalustuksessa käytettäisiin mahdollisimman paljon samanlaisia kalusteita kuin muissakin kerroksissa.

– Näin niitä voi tarpeen mukaan siirrellä paikasta toiseen ja saimme myös varastossa olevia kalusteita hyötykäyttöön.

3D kertoo totuuden

Procountorin uudessa kerroksessa on paljon erilaisia tiloja: sermeillä erotettuja työpisteitä, neuvotteluhuoneita sekä väljiä tiloja rennompiin palavereihin ja henkilöstötapahtumiin.

– Kaikki tilasuunnitelmat tehtiin 3D-mallinnuksina. Ne ovat selkeitä kuvia, joista näkee, miltä tila tulee oikeasti näyttämään. Pelkillä kalustepohjakuvilla se ei onnistu, Jasmin Kuittinen sanoo. Muutenkin hän on hyvin tyytyväinen yhteistyöhön Tilakarhujen kanssa.

– Suunnitelmia haluttiin muuttaa matkan varrellakin. Samu Halmetoja tuli tarvittaessa tänne ja yhdessä mietittiin ratkaisuja. Kalusteiden paikkojakin vaihdeltiin ja Mimosa Miuccio joutui aika monta kertaa päivittämään kalustepohjakuvia ajan tasalle, Kuittinen nauraa. Tällä hetkellä Procounttorin Espoon toimistolla työskentelee reilu sata työntekijää. Jatkuvaan kasvuun on varauduttu.

– Nyt meillä on reippaasti tyhjiä työpisteitä ja vähän myös kalustamatonta tilaa. Tilaa riittää riippumatta siitä, mikä tiimi kasvaa seuraavaksi.

KATSO PROCOUNTOR OY:N TOIMITILAN RATKAISUT.

www.procountor.com

0 kommenttia

Jätä kommentti

Haluatko osallistua keskusteluun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *