3D on tätä päivää – eikä jätä mitään arvailujen varaan

Nykyaikaisessa ja tehokkaassa tilasuunnittelussa valmiin tilan visiointi näytetään lähes aina 3D-kuvina. Se on tätä päivää eikä se sisällä mitään ihmeellistä. Suunnitteluohjelmat ovat niin kehittyneitä, että niillä tilasuunnittelua tehtäessä layout voidaan lopuksi muuttaa yhdellä napinpainalluksella kolmiulotteiseksi, jolloin suunnitelman tarkastelu eri kulmistakin on helpompaa. Tämä mahdollisuus tuo varmuutta ja tehokkuutta suunnitteluun.

3D-tekniikalla toteutettu tilasuunnitelma on helpommin muunneltavissa ja arvioitavissa jo ennen varsinaisen toteutusvaiheen alkamista. Useinhan suunnitelmia muokataan yhteisten keskustelujen perusteella. Ilman 3D-mallinnusta tehtyjen suunnitelmien muokkaaminen on työlästä, vie aikaa ja lisää suunnittelukustannuksia.

Tilakarhujen asiakkaille ei 3D-ohjelmilla toteutetut tilasuunnitelmat maksa perinteisiä suunnitelmia enempää, päin vastoin; suunnitelmien hiominen on joustavampaa, joten 3D on kustannustehokas tapa toimia.

Käyttämämme suunnitteluohjelmat voivat tuottaa myös suunnittelun ohella täydellisen hankintalistan hintoineen tilaan suunnitelluista kalusteista ja sisustustuotteista. Tuolloin on suunnittelun aikana mallinnetuille ja valmiille 3D-tuotteille suunnittelija antanut ominaisuuksia kuten nimi, hinta tai vaikkapa valmistajatiedot. Kaikilla isommilla kalustevalmistajilla on olemassa jo valmiina 3D- mallistonsa, jotka voimme poimia meidänkin käyttämiin tilasuunnitteluohjelmiin.

3D-tilavisioinnissa tuotetaan kahdenlaisia kuvia:

  • ylhäältä kuvattuja ns. aksonometrisiä kuvia, joissa ikään kuin katto on otettu pois katsojan tieltä kokonaiskuvan saamiseksi ulkona tilasta
  • tilassa sisällä kuvattuja tilannekuvia, vaikkapa miltä aulatilassa näyttää istuttaessa sohvalla tai käveltäessä maisemakonttorin läpi.

3D-suunnitelmasta poimittu näkymä näyttää lopputuloksen lähes valokuvan tarkasti. Jopa niin, että katsoja ei välttämättä edes havaitse valokuvan ja 3D:n eroa.

Etkö usko? Katso yllä olevat kuvat ja arvaa, kumpi on 3D-kuva ja kumpi valokuva valmiista tilasta!

Kai Björn

Toimitusjohtaja

p.s. 3D-mallinnos oikealla

0 kommenttia

Jätä kommentti

Haluatko osallistua keskusteluun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *